Visitörer

För nu snart en vecka sedan landade mamma och pappa Lundquist i Kanada, tog sin lilla hyrbil och körde till Guelph! Det blev ett kärt återseende och något förvirrande att prata så mycket svenska på en och samma gång för min del. Först fick de på egen hand upptäcka "meteropolen" Guelph under en förmiddag medans jag hade lite lektioner och en presentation. Direkt efter min eftermiddags presentation bar det sedan av några dagar från skolan och Guelph med första stoppet Niagara-on-the-Lake. I denna mysiga New England inspirerande by/samhälle samlas varje år massvis med människor för att besöka George Bernards Shaw's Festival, gå på vinprovningar, bo på mysiga Bed and Breakfasts, besöka Niagarafallen och i stort set bara njuta av den mysiga omgivningen. Vi spenderade två nätter här på ett mysigt BnB med en fantastisk frukost! Körde till Niagarafallen och förundrades över dess kraft, pappa köpte loss på en Tommy Hilfigure outlet, vi åt gott och strosa runt bland mysigt hus.


Finlay Bed and Breakfast i Niagara-on-the-Lake


Niagarafallen under våren




Det amerikanska fallet bland Niagarafallen och bron över till USA

Efter Niagarafallet blev det ett snabbt stopp i Toronto med besök i CN Tower och den stora huvudattraktionen: Ishockey!


CN Tower

Drinkar uppe i CN Tower innan hockeymatchen


Efter lite övertalning fick jag föräldrarna att iaf sätta en fot lite lätt på glasgolvet för att få en bild.


Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3-2 (efter Sudden Death)

Även om ishockeymatchen inte gällde något och var den näst sista innan slutspelen och spelat syntes lite därefter var det ändå väldigt roligt att se en NHL match live på plats in Kanada! Speciellt alla små underhållningar omkring i alla små pauser var intressanta att se. Att dessutom både Salming och Sundin fanns på stora affischer i taket gjorde stämningen ännu bättre :).

Storstadspulsen lämnades för lite vildmarks liv på Bruce Peninsula (peninsula=halvö) mot Lake Huron. Ungefär 4 timmar tog det från Toronto och vi lämnade snart stora motorvägar mot mindre landsvägar kantade med gårdar, småstäder/byar och fallfärdiga lador. Den sista timmen upp till Tobermory bestod i stort sett bara av skog (mesta dels cypreser eller liknande tallträd). Det lilla samhället Tobermory ligger på toppen av halvön och är i vanliga fall avgångspunkten för färjan till världens största sötvattens ö Manitoulin Island, populärt för vatten sporter av olika slag och som utgångspunkt för vandringar i Bruce Peninsula National Park. Säsongen drar dock inte riktigt igång förrän i maj och färjan gick ej, många BnBs var stängda och ännu fler små turistaffärer och restauranger var också stängda. Detta var trots allt en väldigt mysig liten by, även om det fina (fantastiska!) vädret också gjorde sitt! Eftersom vädret var så fint som det var och att det trots allt var påsk hade vi turen att de för första gången någonsin kunde ha en båttur igång ut till det s.k. Flowerpot Island reda under påskhelgen. Lite kallt ute på öppet vatten men man fick en fin utsikt från båten mot kusten och vandringen och utsikterna från ön var värda den lilla studens kyla. Spenderade två nätter i Tobermory och vandrade i Bruce Peninsula National Park på diverse ställen. Fantastiskt väder, vacker natur och klart blått vatten!


Tobermory


Flowerpot Island


Flowerpot


Bruce Peninsula National Park


Bruce Peninsula National Park



Slutligen, innan bilen återigen parkerades i Guelph, tog vi en liten tur till samhället St Jacobs där Mennonites bor coh lever. Mennonites liknar Amish och kommer ursprungligen från samma tro men är idag inte fullt så konservativa som Amish folk kan vara. De lever närmare verkligheten och mitt bland bilar och moderna gårdar kan det komma en häst och vagn med svart klädda mennonites med kvinnorna i en hätta.

Nu är jag iaf tillbaka i Guelph och har min första finals redan imorgon kväll! Plugg, plugg, plugg och plugg som gäller nu alltså! För final nummer två kommer redan på onsdag och på fredag kväll är allt vad gäller studerande i Guelph inlämnat och klart! Stannar dock kvar en vecka till för att utnyttja boendet till max och göra min GIS kurs jag läser på distans från Sverige. Medans jag sitter här och tar en liten pause i studerandet sitter mamma och pappa på ett BnB i Guelph och imorgon kör de mot Kingston (norr om Toronto) för ett litet besök innan de vänder tillbaka till Toronto för några dagar där. På fredag flyger de hem igen och innan dess kommer jag även till Toronto en liten sväng för att lämna över mina vinterkläder för dem att ta med sig hem :).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0