Härligt på Hawaii

Det verkar som om blogg.se total strejkar när det gäller att ladda upp bilder. Tyvärr får det alltså bli ett inlägg utan bilder, och för bilder får jag istället hänvisa till facebook så länge. Hoppas på att det ska kunna kompletteras med bilder från Hawaii och San Diego lite senare!

Det har nu gått 1.5 vecka sedan jag lämnade norra USA och Chicago för värmen i söder. Tidigt, tidigt den 16 maj steg jag upp ur min säng på hostelet i Chicago och tog mig ut till O'Hare för att flyga till San Diego! Maria tog glatt emot mig i sitt hem. Kul att äntligen träffa henne här! Det blev en dag med häng vid stranden och den fina strandpromenaden som finns här i San Diego. San Diego är en väldigt utspridd stad med många områden som nästan är som sina egna städer. Finns många mysiga caféer, barer och restauranger. Speciellt längs med starndpromenaden där man kan njuta av solnedgången med en kall öl! Blev två dagar med lite utflykter i San Diego och lite fix och trix innan det bar vidare till Hawaii. Tack mamma och pappa Lundquist för den 25-årspresenten! :) Till Hawaii åkte jag med min kompis Maria, min klasskamrat Jonatan och två andra svenska tjejer: Sussi (som jobbar på svenska konsulatet här) och Fanny (som pluggat här med Maria). Tillsammans spenderade vi en vecka på Hawaii i en lägenhet med havsutsikt i området Kihei på Maui's västkust. Hawaii har varit fantastiskt och bjudit på mycket äventyr! Vi har kört den slingriga vägen till Hana och letat vattenfall, bambooskog och fina stränder. Vi har sett solen gå upp över vulkanen Haleakula och vandrat ner i kratern, vi har snorklat i en undervattens krater och simmat med en mängs sköldpaddor, vi har promenerat runt i den gamla staden Lahaina, spenderat några timmar på solen på en vit sandstrand med palmer, njutit av en kall öl eller två på balkongen medan solen går ner och helt enkelt haft jätte kul tillsammans i värmen!

Har i stort sett varit mycket nöjd med Hawaii och närmare bestämt Maui. Här finns massor att göra och se. Tyvärr tycker jag dock att jag sett mycket finare stränder i Indien, Australien och Thailand. Hade hoppats på att hitta lite vita stränder med nån palm där man kunde vara så gott som själv. Men de stränderna tog upp av stora resort som skymde utsikten och förstörde stämningen lite för mig. Men nån fin strand gick o hitta och varmt och skönt var det! Hawaii är ju lite av en myt som man hört talas om ända sedan man varit lite. Så väldigt kul att ha sett det med egna ögon nu!

Efter en veckas av sol, äventyr, gott sällskap o en del öl är jag nu tillbaka i San Diego. Maria håller att packa ihopp sitt pick o pack och städa lägenheten så jag för tillfälligt förpassad till Starbucks med gratis wifi. Senare idag ska vi hämta ut en bil och imorgon börjar jag, Maria och Linda köra längs med den mytomspunna Highway 1 mot San Francisco. Det ska bli två övernattningar påvägen (Morro Bay och Santa Cruz) innan vi är framme i San Francisco på onsdag. Det är lite själva vägen som är attraktionen så det ska bli en del stopp med vackra utsikter och mysiga små fiskebyar. Sen på fredag landar äntligen Matilda i San Francisco och roadtrippen kan påbörjas! Woho!

The Windy City

Slutligen har man då förflyttat sig från Kanada till "det förlovade" landet USA. Förra onsdags kväll lämna bussen terminalen i Toronto, körde över gränsen till Detroit och 12 h senare var vi tidigt framme i Chicago! Har alltså spenderat lite mer än 1 vecka här redan, och än är det några dagar kvar. En vecka spenderades först tillsammans med min gode vän Stine. Hon åkte dock hem till Danmark härom dagen och nu är jag själv här i några dagar.

Chicago är till antal invånare ungefär lika stort som Toronto. Men det känns mer som en storstad. Detta framförallt för att man har skyskrapor, shopping, buissnes district, bostäder och grönområdet på samma plats. Man kan alltså lätt strosa runt mellan höga skyskrapor, i affärer, i parker och längs med Lake Michigan. Närheten till sjön gör att det känns som om man vore vid ett hav. Mixen mellan gamla och nya byggnader i centrum bygger bara på den mysiga småstaden i storstaden känslan. En väldigt mysig stad alltså!




"Bönan"


Elevated tåg mitt i staden


Smogen drar in över Chicago


Chicagos stolthet: Deep Dish Pizza

På en vecka hinner man med rätt mycket i Chicago, och så hinner man men en hel del shopping oxå :P. Bland det första vi gjorde var att ta en båttur längs med Michiganfloden (som inte länge flyter in i Lake Michigan dock) för att få de olika arkitektoniska inslagen förklarade för oss. Sen har vi hunnit med att besöka det konstmuseet och naturhistoriska museet. Utöver detta har vi åkt ut till områdena Little Italy, Pilsen (som numera är ett område dominerat av invånare med latinskt ursprung), kollat bland secondhand butikerna i Wickham Park, Lincoln Park Zoo, druckit öl på navy pier i solskenet, avnjutit afternoon tea på något fancy hotel besökt University of Chicago och tagit en drink uppe i Hancock building med utsikt över hela Chicago.


Båttur


Båttur med alla andra turister


Field museum, eller det naturhistoriska museet


Hershey's Chocklad




Konstmuseet


Linclon Park Zoo


Vår kompis isbjörnen på Lincoln Park Zoo


Navy Pier


Navy Pier


Afternoon tea


Afternoon tea


Drink i Hancock tower


Chicago


Vi har alltså haft fantastiskt trevligt och roligt här i Chicago  och hunnit med en massa saker. Mycket av tiden har bara gått åt att strosa runt och avnjuta stämningen. Även om det som sagt är en väldigt trevlig stad så börjar jag väl bli lätt uttråkad nu ändå. Detta är min tredje dag ensam här och jag har tre kvar innan flyget går söderut till San Diego. Det börjar bli svårt att hitta saker att göra, speciellt saker som typ inte kostar något alls. Men som "tur" är har jag fortfarande saker kvar att göra med min distanskurs och en tripp till Hawaii samt en raodtrip att planera och se fram emot :).

Oh Canada

Om några timmar lämnar jag tillslut Kanada för det "förlovade" landet mera känt som: USA. Nu känns det slutligen som om jag faktiskt är på resande fot! Ryggsäcken är återigen packad o väntar på mig och den är något (läs mycket) för tung. Chicago är första stoppet och jag hoppas at "the windy city" visa sig från sin bästa soliga sida!

I helgen hade jag besök av Freddie (Tyskland) som ska spendera sommaren i Guelph oxå. Med henne blev det mer promenerande runt i Toronto. Vi sprang in i en reklam inspelning för glass, fick en gratis grillning i distillery district, gick på bio, drack öl på miniölfestivalen i puben nedanför hostelet och njöt av solen som visade sig för en stund vid the beaches. När vädret är bra är Toronto en utmärkt stad att bara strosa runt i. Det finns så många mysiga district att se.


Reklam inspelning för glass som vi sprang in i.


Grillning i Distillery District. Grattis e gott!


Distillery District


Vår i Toronto


The Beaches

I söndags dock sen Stine upp i Toronto igen! Yeah! Tyvärr var vädret inte till sin fördel när vi försökte göra saker i Toronto. På valborg regna det hela dagen och det fick bli en eller två öl på en bar istället för i en solig park. Det har blivit en massa promenerande, en hel del fikande och nu på slutet har vi även blivit lite lätt uttråkade. Ska bli kul att få påbörja resandet "på riktigt" och komma till en ny stad och även ett nytt land! Go Chicago!


Lunch i St Lawrence Market. Svärdfisk!



Uttråkade i Eaton Center.



The Only Backpacker's Inn-

RSS 2.0