Reading Week = Roadtrip

Så var man tillbaka till verkligheten i Guelph efter en välförtjänt ledighet med en veckas roadtrip. Så skönt med lite ledighet och tiden bara flög iväg för en. Ville ju hinna med så mycket som möjligt och framförallt gärna utnyttja fördelarna med en bil. Så bar det alltså av förra fredagen mot huvudstaden Ottawa. Lite knackigt gick det allt först med att köra en automatare och det tog ett tag att vänja sig vid att man helt enkelt inte skulle använda vänster foten alls. Men efter en dag hade man nästan vant sig (även om jag verkligen föredrar en normal bil med växlar och koppling!).

Efter en massa bilköer runt Toronto kom vi iaf tillslut fram till vårt BnB i Ottawa sent på kvällen. BnB ägdes av ett övervintrat hippiepar med turban på huvudet. De var väldigt gulliga och pratglada och berättade gärna om andra gäster de haft. Huvudstadens största attraktion var naturligtvis Parlamentet, som inte är alls så gammalt som det först ser ut att vara. Dock var det väldigt vackert och det erbjöds en gratis tour genom det kanadensiska styret. Rekommenderas! Annars bjöd Ottawa på delikatessen Beavertails och det detaljerade och moderna Museum of Civilazation om Kanadas historia.


Stine, Anna och Linn framför parlamentet.


Utsikt från tornet Peacetower mitt i parlamentet.


Beavertails. Typ som Langos eller något liknande med något sött pålägg som t.ex. nutella eller socker och kanel.

Efter Ottawa var nästa stopp Quebec City. Direkt när vi kom in i provinsen Quebec slutade folk tvärt att prata engelska och alla skyltar var nu på franska. På ett McDonalds utanför Montreal kunde de knappt förstå våra beställningar på engelska. Verkligen som att komma till ett helt annat land där de knappt pratar engelska. Även folks beteende här (och folks stil) påminner mer om fransmännen än kanadensernas. Nästan lite som att komma hem till Europa alltså. Quebec City (eller den gamla delen iaf) är en mycket mysig gammal stad som grundades redan på 1600-talet (vilket är otroligt gammalt i nordamerikanska mått mätt). Vi spenderade två nätter och en hel dag här med att strosa omkring i mysiga kvarter, dricka våra första godkända cappuccino sen vi kom till Kanada och bara turista omkring. Dock bjöd vädret på -15 grader så det blev en det stopp i affärer och caféer.


Quebec City. Den stora byggnaden i mitten är Hotel Frontenac där MacKenzie King, Winston Churchill och Franklin Roosevelt planerade D-day.


Quebec City



Anna, Stine och Linn på Place Royal där Quebec först grundades.

Sista stoppet på vår roadtrip blev tillsist Montreal! Vilket också var den absoluta favoriten på resan med sin diversitet, storstadspuls men samtidigt mysiga gator med secondhand butiker och caféer och slutligen för shoppingen, maten och folket. Hade hela två och en halv dagar i Montreal till vårt förfogande men vi hade kunnat stanna längre. Dessvärre var vi ju tvungna att åka hem innan helgen så så det blev bara en kort upplevelse av nattlivet. Annars så shoppa vi lite, promenerade runt i gamla stan (som inte alls var lika mysigt som i Quebec), strosade runt i bland secondhand butikerna i Mile End och Plateau, besökte konstmuseum, åt gott och njöt av utsikten över staden från Mont Royal.


Montreal!


Montreals stolthet och "läckerhet" Poutine (pommes med ost och gravy). Inte direkt nån höjdare. men det var tvunget att testas!


Basilique Notre-Dame


Mile End


Musée des Beaux-Artes. Ett mycket bra konstmuseum, och helt gratis!


Inuti
Musée des Beaux-Artes. Scakpjäserna av Dalí.

Samanfattningsvis har det varit en mycket bra vecka och jag känner mig nästan redo att ta mig an den andra (och sista) delen av studierna. Nu är det bara halva terminen kvar och det gäller väl att få ut så mycket som möjligt av tiden som är kvar här. Öka takten sista kvarten! :)

Kommentarer
Postat av: Anna p

Shit ni hann med mkt på en vecka!! Imponerade! Men lät som en kul resa, men kallt! Här har d vart vår i ett par dagar nu.. jag gillar automat när man vant sig, vi hade d på NZ o skönt i vänstertrafik! Är kul o se vad du gör!!:) Puss

2012-02-27 @ 08:05:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0