Off Campus

Det tar sin lilla tid att komma in i studierna här och lära sig hur systemen fungerar, hur inlämningsuppgifterna ska se ut, vad som förväntas av en o.s.v. Denna vecka kom studierna snabbt ikapp en och nu hopar sig inlämningsuppgifterna och jag har minst sagt mycket att göra. Därför kan det vara väldigt skönt att komma bort från campus, skolbyggnader och studier för en stund och upptäcka andra delar av Kanada.

Förra helgen var vi på en utflykt inte så lång härifrån: Downtown Guelph. Trots att Guelph är ungefär lika stort som Lund har centrum inte mycket att erbjuda. Där finns lite små butiker, restauranger, caféer och såklart klubbar/barer men inte mycket som kan roa en mer än någon timme. På lördag morgnar/förmiddagar finns här dock en farmersmarket där lokala förmågor säljer hemmagjord sylt, handkrämer, bröd, ost, hemma odlade grönsaker och frukter, kroatiska delikatesser och en massa annat. Väldigt mysig utflykt mål om man inte har annat att göra på en lördags förmiddag.


Svenske Anna köper ordentligt bröd på farmersmarket


Downtown Guelph


Fika med danske Stine, Anna och norske Linn i downtown Guelph

För att komma bort från småstaden Guelph några timmar tog vi ett litet gäng bussen in till Toronto i fredags för lite shopping och storstadspuls! Det tar ca 1 h med buss från Guelph till Toronto och man måste vara i god tid till bussen och stå i kö för att få en plats, trots att man har biljett. Annars riskerar man att missa första bussen och behöva vänta några timmar på nästa. Vilket ju hände oss dumma turister. Men man lär sig till nästa gång!


I väntan på bussen till Toronto blev det ett besök på den lokala diner för bl.a. amerikanska pannkakor.

Toronto känns verkligen som en stor stad med sina skyskrapor. Men får en lite mysigare känsla med spårvagnarna som går genom staden. Det ska vara världens mest multikulturella stad, och det syns verkligen på folket på gatan och restaurang utbudet. Tyvärr blev det bara ett ganska kort stopp i Toronto denna gång och vi hann inte se så mycket mer än shoppingstråket. Men fler besök till Toronto kommer det att bli för att på "riktigt" upptäcka denna stad, kanske se ishockey och framförallt så sig en tur upp glashissen i västra hemisfärens högsta torn, the CN tower!


Shopping i Toronto! Jag, Anna, tyske Svenja och finske Minni. Såklart var HM det första och viktigaste stoppet!

Igår, lördag, ordnades det utflykt från skolan tlli Niagarafallen. Kallt var det, men en väldigt häftig syn att se all denna vattenmassa. Som blivande vatteningenjör var jag i nördhimmelriket! Besökte först den lille pittoreske byn Niagara-On-The-Lake innan själva Niagara Falls, som har blivit ett litet wannabe Las Vegas med casinon och stora hotellkomplex. Istället för att slösa våra pengar på turistfällor som en IMAX-theater (typ 3D bio) eller ett Butterfly Conservatory hittade vi några stycken till Margaritaville och drack de största Margaritas vi någonsin sett (man fick behålla glasen!).

Niagara-On-The-Lake




Den mest kända av Niagara fallen "Horseshoe falls".


Margaritas på Margaritaville! Jag, Anna, Stine och Lina från Österrike.


Niagara fallen by night med ljus i olika färger.

Efter en helg med besök i Toronto och Niagara Fallen och tillslut ett väldigt förvirrande Zumbapass får man nog säga att jag känner mig redo att ta mig an ytterligaren en veckas studier! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att ni fick behålla glasen. De behöver ni i ert spartanska kök.

2012-01-23 @ 20:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0