Cali som i California

Det har gått lite tid mellan inläggen nu. Men så är det att resa ibland, mycket händer, mycket intryck, mycket att se och mindre tid att hålla igång en blogg. Lite bilder och uppdateringar har jag försökt lägga upp på facebook dock. Men nu ska vi se om jag kan få liv i bloggen igen och hålla igång den i ca 1 månad till innan det är dags för hemresa till Sverige!

Efter semestern på Hawaii blev det lite fix och trix i San Diego. Tvätta, packa om, skypa massa och dylikt. Sen på måndagen den 27 maj lämnade Maria in sin nyckel (tack för att jag fick bo hos dig!) och vi hämtade upp Linda för att påbörja roadtrippen längs Highway 1! Highway 1 eller Pacific Highway går till största delen längs med kusten från San Diego upp till San Francisco. Första dagen gick i stort sett åt att köra igenom LA genom Laguna Beach, Newport Beach, Santa Monica och Malibu. Otroligt att folk kan bo såhär direkt vid stranden! Natten spenderades i Morro Bay, en mysig liten fiskeby. Andra dagen fortsatte med vackra kustvyer på färden norrut, många fotostopp och slutligen fisk och vin på pieren i Santa Cruz. På det stora hela var Hwy 1 en väldigt vacker väg med storslagen och varierande kust!


Hwy 1


Hwy 1


Morro Bay

Slutligen kom vi iaf fram till målet, San Francisco. Trots höga förväntningar, då alla tycks gilla San Fran, så blev man ändå glatt överraskad. En så mysig stad! Kanske inte så mycket sevärdheter i sig, men en så trevlig stad att bara vara i! Dessa fantastiska hus är verkligen överallt och man tröttnar aldrig på att se dem. Linda stannade i San Fran i två dagar och tillsammans strövade vi tre omkring i San Fran, njöt av värmen i en park och hängde på det supertrevliga hostelet. Sedan den 1 juni landade äntligen den andra syster Lundquist i USA (samtidigt som Linda flög tillbaka till San Diego). Matilda var här! För att på bästa sätt upptäcka San Fran hyrde vi cyklar en dag och cyckla över Golden Gate bron (så coolt!) och utmana San Fran's backar för att besöka gaykvarteren Castro. Det blev också ett besök på det mytonspunna Alcatraz. Där fick vi en mycket bra självguidad audiotur och det var riktigt häftigt att besöka ön och se allt med egna ögon. Överhuvudtaget är, som sagt, San Fran väldigt trevligt att bara hänga i och jag hade nog kunnat stanna hur länge som helst där! Dessutom bodde vi på ett väldigt trevligt hostel med mycket som händer och trevliga människor. Man kan bara älska San Francisco!


Fisherman's Wharf i San Francisco.


The worlds most crookedest street


Njuter av kvällssolen och ett glass vin med Linda och Maria


San Fran


Cykeltur i San Fran


Golden Gate bron


Alcatraz


Audiotur på Alcatraz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0