"Don't mess with Texas"

Efter Grand Canyon och Flagstaff förtsatte bilen delvis längs med gamla Route 66 och den nya Hwy 41 precis bredvid. Nu var det mest att köra på för att ta oss ner mot Louisiana och målet New Orleans. Fast även om man kör på behöver man vila, se och uppleva saker. Efter Arizona körde vi in i delstaten New Mexico och som väntat var det mest öken och prärielandskap här. Stanna till i några "route 66 samhällen" med massa motel, diners och andra kvarlevor från bilresornas storhetstid. Vi letade och fyndade indianhantverk och åt hamburgare med Milkshake (precis på amerikanskvis) på ett gamalt diner.


Route 66


Hamburgare och Milkshake på Earl´s diner i Gallup, New Mexico.


Solen går ner över New Mexico.

Motellrum i Tucumcari, New Mexico.

Efter lite mindre än ett dygn i New Mexico (och bytt en tidszon) åkte vi in i myten Texas och förflyttades oss ytterliggare en tidszon. I början var det mest prärielandskap med små buskar men snart övergick det mer till frodiga platta odlingslandskap. Första stoppet i Texas blev Amarillo med Cadillac Ranch (fortfarande längs med Route 66), sedan lämna vi den klassiska vägen för att köra söderut. En natt spenderades i Forth Worth (precis utanför Dallas) och här upptäckte vi snabbt att det är löjligt varmt i Texas och södern ( ca 37 grader kl 20 på kvällen!), så i Fort Worth blev det den första kvällen att försöka hålla sig inne. Svalka sig med en Frapuccino på Starbucks och spendera nån timme på SuperTarget. Forth Worth är i övrigt kän för sina Rodeoshower och vildavästern område. Dessa shower var ju naturligtvis inte aktuella när vi var där, men lite vildavästern vibbar fick vi innan bilen åkte vidare mot Austin. I Austin var det nästan lika varmt (hur kan folk leva i denna värme!) och det blev att gå snabbt mellan butikerna i det mysiga området SoCo där vi spenderade en kväll. Austin var överhuvudtaget en positiv överraskning, och en inte fullt så "amerikansk" stad. Folk kändes mer avslappnade och klädde sig mer som folk gör i Europa. Att det dessutom är födelseplatsen för Whole Foods och det är livemusik på var och varannan bar och restaurang gör saken bara ännu bättre!


Cadillac Ranch utanför Amarillo, Texas.


Texas


Forth Worth


Comboystövlar.


Austin i kvällsljus.

Ett sista stopp i Texas blev det charmiga lilla samhället Luling (som ligger precis utanför Lockhart, aka "The BBQ capital of the world") där vi åt riktiga Texas Ribs med våra bara händer och drack Dr Pepper för att verkligen få i oss det sista av Texas. Riktigt, riktigt gott var det också! (Eller ja, Dr Pepper kanske inte riktigt är en hit)


Texas BBQ i Luling.

Kommentarer
Postat av: Cia

Hej systrarna Lundquist!
Vill bara säga att det är jättekul att följa er resa här på bloggen. Ha det så gott och kör försiktigt! Kram till er båda från Cia

2012-06-19 @ 14:11:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0