On the Road

Efter en helg i fantastiska San Francisco hämtade vi ut vår "Red Bullet", tryckte ner alla våra saker i babageluckan och begav oss österut, mot målet New York. Men att nå dit är tänkt att ta 31 dagar så det får bli några mål på vägen. Första målet var Yosemite National Park (uttalas josemight) ca 7 h från San Fran. Hät ute sov vi (jag, Matilda och Maria, som var med en bit påvägen) två nätter och spenderade en dag med att vandra i denna vackra park. Lite synd dock att så många andra oxå tyckte det var en fin park  och det stundtals nästan kändes lite fullt med folk (i alla åldrar och storlekar), och att vissa delar av trailens dessutom var asfalterade förstörde känslan av att vara i naturen lite. Men lyfte man bara på huvudet belönades man av fantastiska vyer, vattenfall och storslagen skog. Hade kunnat spendera fler dagar vandrandes här!


Yosemite Falls


Vandring i Yosemite upp till vattenfall


Nevada Fallls


På toppen av Nevada Falls.


Efter naturupplevelse och lite av det livet bar det istället av sydöst mot lite glamour i Las Vegas! Vad kan man säga om denna stad? Den är helt enkelt fantastisk och konstig och surrelatistisk och alldeles, alldeles underbar. Matilda beskrev det som en evig festival, och det ger nog delvis en bra bild av staden. Där är fest, sol och glada människor konstant och på alla tider på dygnet ser man folk gå mer öl eller färgglada drinkar i händerna, spela, shoppa eller bara njuta av tillvaron. Och då har vi inte ens kommit till de fantastiska, roliga och stundtals imponerande byggnaderna med eiffeltorn, venedigs kanaler, empire state building, colusseum, paris i mini, tropiska pooler och mycket mer. Man kan lätt spendera veckor här och fortfarande bli överraskad. Vi spenderade vår tid i Vegas med att bara kolla på allt, testa nattlivet lite lätt, ligga i poolen (när det är över 35 grader går det knappt att vistas nån annanstans), äta gott och såklart så var vi tvugna att testa på att spela lite :).


Vårt hotel the Flamingo.


Inuti casinot Paris, men en riktig känsla som om man vore just i Paris.


Ute i Vegas. På klubben spelade dessutom en svensk dj!


Vegas


Testa på att spela lite.


Efter två dagar i Vegas var det dags för Maria och lämna oss och flyga tillbaks till San Diego. Nu var det bara jag, sysyeryster, Red Bullet och vägen. Nästa mål: Flagstaff och Grand Canyon! Flagstaff ligger längs med gamla Route 66 och ser ut därefter med motel, diners och kitschiga skyltar. Men staden har också ett mysigt downtown där det var en musifestival när vi var där. För att se soluppgången över Grand Canyon gick vi upp redan kl 2.30. Trots et hann vi tyvärr inte hela vägen till den lookoutpointen som vi tänkt oss utan fick ta första bästa. Trötta och lite stressade att hinna till soluppgången var det första jag gjorde när vi kom fram till lookoutpointen att trampa snett. Typiskt! Ingen värre stukning, mden ont gjorde det och inte gick det sådär jätte bra att som planerat gå ner lite i canyonen. Men det blev några väldigt fina utsikter med den imponerande canyonen!


Trött och lite frusen i väntan på soluppgången.


Soluppgång i Grand Canyon.


Grand Canyon.



Kommentarer
Postat av: Ivan och Josefin

Härligt!

2012-06-15 @ 12:24:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0