Den kanadensiska våren?

Nu är våren här! Ja, eller med vädret här vet man aldrig riktigt vad som väntar bakom nästa krök. Denna vecka började med -15C och slutade med +15C. Otroligt hur vädret kan växla så mycket o så snabbt! Idag har iaf varit en helt underbar vårdag med blå himmel, strålande solsken och 15 grader. Låt oss hoppas att det fortsätter i denna riktning och att vinterjackan och vinterskorna kan glömmas bort nu.

Veckan har i övrigt flutit på så gott som vanligt med plugg, umgänge, aktiviteter m.m. Jobbar just nu på att det gäller att hinna med så mycket som möjligt innan tiden här är slut, det börjar ju ändå närma sig med stormsteg. Det gäller att testa alla resturanger, klubbar, barer och utflykter som erbjuds! För utom lite nya utekvällar och kulinariska upplevelser (som t.ex. Mac and Cheese, inte det godaste direkt) har vi i veckan set det lokala ishockey laget spela hemma match, besökt Toronto och åkt på en lönnsiraps "festival". Man kan hinna med rätt mycket bara man vill och försöker!

I fredags kväll fick jag för andra gången i mitt liv uppleva en ishockeymatch live när Guelph Storm mötte grannarna London Knights. Även om det var kul att ha sett hockey (som verkligen är nationalsporten här och ALLA bryr sig om hockey här) så var det väl inte direkt världens bästa match, eller ens något riktigt drag på läktarna. Det slutade iaf med att Storms förlorade med 5-1.


På ishockey med Marcos (Mexico), Minni (Finland), Stine och Anna.


Ishockey

Igår (lördags) blev det äntligen ytterligare ett besök till Toronto, som bara ligger en timme bort. Det var bara jag och Stine som åkte in för lite shopping, strosande och turistande. Efter en så effektiv shopping som möjligt gjorde vi stan. Titta på CN tower, promenera runt längs mysiga Queen Street och Kensington Market samt titta på alla frukter i Chinatown. Toronto är faktiskt en riktigt mysig stad med både höga skyskrapor och mysiga gator med små butiker, caféer och restauranger. Inte en stad som är sådär jätte inriktat på turister men ger man bara staden lite tid tror jag den har mycket att erbjuda. Och fler besök blir det definitivt för min del!


CN tower


Längs Queen Street.


Lunch på Eggspektation. Vi åt ägg såklart.

Sista utflykten i helgen gick till Westfield Heritage Village och deras lönnsiraps festival. Eller så mycket festival hade jag kanske inte kallat det. Men detta var en liten park där man hade byggt upp olika hus för att visa upp hur folk bodde, levde och arbetade under olika tidsepoker av Kanadas historia. Och i det fantastiskt fina vårvädret var det fullt med familjer som lärde sig hur man gör lönnsirap, hur folk var klädda på 1800-talet, hur mediciner användes, hur man gjorde tidningar, hur bilar såg ut förr i tiden m.m.m.m. En trevlig lite park, även om vi mest var intresserade av lönnsirapen. Men i vårvärmen var det väldigt mysigt att strosa omkring i skogen. Vi blev tom intervjuade och fotograferade av en man från Hamilton Spectator (en stad här i närheten). Så nu är man kändis i Kanada alltså :).


Får en lektion i hur man kokar lönnsirap.


Säven tappas ut lönnträder.

Hur folk levde på 1800-talet.

Testar på färsk framställd lönnsirap. Mums!

Slutligen avslutades besöket med pannkakor och lönnsirap.

Kommentarer
Postat av: Ewa

Här har också varit vår idag! Hoppas den forsätter både här och där. Ska bli kul att testa lönnsirap from the real place.

2012-03-12 @ 21:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0